Acceptăm tichete de vacanță Edenred, Sodexo, PLuxee, Up.

Apartamente Regim Hotelier Cluj-Napoca

Cluj Napoca cazare

Cluj-Napoca – un oraş cu posibilităţi nelimitate

Fiind un oraș mare, Clujul are multe variante de cazare pentru oaspeți. Dacă intentionezi să vii în Cluj pentru câteva zile, vei găși cu siguranță cazare. Însă, pentru a vedea adevărul Clujului şi pentru a experimenta totul fix că un localnic, îți recomandăm unul din apartamtenele RedHotel, care combină luxul cu intimitatea unui apartament. RedHotel este un complex de apartamente care oferă cazare în regim hotelier la cele mai bune condiţîi.

Fiind un oraș mare, Clujul are numeroase variante de cazare pentru turişti. Dacă intenţionezi să vii aici pentru câteva zile, vei găsi cu siguranță cazare. Însă, pentru a vedea adevăratul Cluj şi pentru a experimenta totul fix ca un localnic, îți recomandăm unul din apartamentele RedHotel, care combină luxul cu intimitatea unui apartament. RedHotel oferă cazare în apartamente în regim hotelier în diferite zone ale Clujului, la cele mai bune condiţii şi îndeplinind cele mai înalte standarde. Indiferent că vrei o atmosferă chic, boemă sau clasică, RedHotel Accomodation vine în întâmpinarea nevoilor tale cu apartamente cotate la 3 stele. Clujul merită explorat din plin, iar pentru asta, noi îţi recomandăm să-ţi planifici o şedere de 4-5 zile. Înainte de a vizita acest oraş, îţi recomandăm să te informezi din timp pentru a nu rata niciun obiectiv.

Cluj-Napoca este al doilea oraș ca mărime din România, un oraş cu o personalitate vibrantă, o inimă tânără, plină de energie creativă. E bine de ştiut că toate drumurile duc la Cluj şi că poţi ajunge aici cu avionul, trenul sau maşina personală. Dacă vii dintr-un oraş mai agitat, vei vedea că, de cum te apropii de Cluj, simţi că ai ajuns într-un altfel de oraş, un mediu relaxat, unde oamenii se bucură de viaţă într-un ritm ceva mai lent decât în capitală. Centrul cultural şi universitar are un aer medieval contopit cu un vibe urban. Azi, Clujul e unul din cele mai eferverscente oraşe multiculturale care primeşte atât turişți, cât şi cetăţeni internaţionali care decid să-i devină locuitori.

Ce anume îi atrage la acest oraş? Mai jos, îţi prezentăm câteva din motivele pentru care se datorează popularitatea Clujului şi ce activităţi şi locaţii să incluzi în itinerariu pentru a nu rata nimic.

1. Explorează Clujul pe jos sau pe două roţi

O primă recomandare este să închiriezi o bicicletă sau să explorezi cât mai mult din farmecul acestui oraş mergând pe jos. Deşi transportul în comun este foarte bine pus la punct, sunt atâtea parcuri şi zone pietonale în care ai posibilitatea să te plimbi haihui şi să observi arhitectura… În acest mod, ai ocazia de a cunoşte localnicii. Pune-le întrebări, lasă-te ghidaţ, cere-le sfaturi şi recomandări, localnicii sunt prietenoşi și sunt bucuroși să îţi arate orașul. O altă variantă pentru cei care preferă să ardă mai multe calorii este închirierea unei biciclete. Clujul este un oraş verde şi are destul de multe alei pe care bicicliştii se pot plimba în voie.

2. Respiră aerul curat de aici

Într-un studiu realizat în anul 2014 de Asociaţia Respire în colaborare cu revista franţuzească We Domain, pe baza informaţiilor de la baza de date Airbase a Agenţiei Europene de Mediu, clujenii respiră cel mai curat aer din Europa. Cluj-Napoca s-a situat atunci pe prima poziţie în clasamentul calităţii aerului dintr-un top al celor mai mari 100 oraşe ale Uniunii Europene. Numeroasele parcuri şi păduri din jurul Clujul contribuie la imaginea de oraş sustenabil. Vara, în Parcul Central ai putea fi suprins de atmosfera boemă dată de hamace şi de oamenii care citesc relaxaţi pe pături. Tot vara, timp de aproape o luna, în Parcul Central are loc festivalul Jazz în the Park, unde poţi ascultă muzică bună în serile târzii de vară. Un alt loc verde, perfect pentru activităţi sportive este Baza Sportivă Gheorgheni, situată chiar în apropiere de apartamentele Red Hotel. Este locul ideal pentru iubitorii de sport, având piste de alergare, alei pentru bicicletă şi aparate de fitness. Tot în zonă, se află şi lacul Gheorgheni, unde priveliştea te îndeamnă la visare chiar în mijlocul unui mediu urban.

3. Oraşul care nu doarme şi se distrează la festivaluri

Un oraş de poveste… Clujul a devenit celebru în Europa mai ales datorită festivalurilor şi concertelor inedite. Electric Castle, Festivalul Internaţional de Film Tiff şi Untold sunt motive în plus pentru a vizita acest oraş. Atmosfera celor mai îndrăgite festivaluri de la Cluj provoacă dependenţă şi te face să vrei să revii. Acesta este şi motivul pentru care, cei care intenţionează să vină la un festival îşi rezervă din timp cazarea la hotel sau apartament pentru că în apropierea acelei perioade, toate locurile sunt rezervate. Cu puţin noroc, datorită numărului mare de apartamente puse la dispoziţie, ai şanse să găseşti cazare în regim hotelier la preţ avantajos, în condiţii de lux, chiar în timpul festivalurilor la RedHotel.

4. Fă turul cafenelelor şi barurilor de pe strada Piezişa

În 2015, Cluj a fost desemnată capitala europeană a tineretului, este locul unde tinerii trăiesc intens, zonă de împreunare a mai multor civilizaţii deoarece, în ultimii ani, Clujul a atras populaţie din alte oraşe ale Europei, fiind şi un centru universitar important. O treime din populaţia Clujului e formată, de fapt, din studenţi din toată lumea, atraşi de oportunităţile pe care le oferă oraşul. Pe strada Piezişa, e loc de adunare a tuturor şi e o stradă plină de baruri şi cafenele unde poţi savura o bere la un preţ mai convenabil decât centrul oraşului. Spiritul tânăr şi vibe-ul orașului, comunitatea studențească contribuie la o viață de noapte intensă. Pe lângă renumitele festivaluri, în Cluj există multe localuri ieşite din comun ce merită încercate precum Hard Club, cafeneaua Joben, Enigmă, Meron.

5. Pune pe lista de vizitat şi Grădina Botanică din Cluj

O plimbare pe malul Someșului sau o promenadă în Grădina Botanică? Greu de ales.. În bătălia grădinilor botanice din ţară, se spune că cea din Cluj e în topul preferinţelor, având multe de oferit celor ce-i calcă pragul. Aici, sunt expuse peste 10 000 de specii de plante, iar ceea ce face diferenţa sunt grădinile japoneze şi romane. Pârâul, căsuţa în stil japonez şi copăceii infloriţi te induc într-o stare de visare în care ai vrea să rămâi. Grădina Romană, în schimb, nu este atât de romantică, e o bucurie în orice anotimp şi include şi câteva vestigii arheologice pentru iubitorii de istorie.

6. Pasionat de mituri şi legende? Hai la o plimbare în pădurea Hoia Baciu

Tot din categoria natură, dar ceva mai aparte, face parte şi faimoasa pădure Hoia Baciu. Dacă eşți curios sau eşti amator de legende şi mistere, o plimbare în acestă pădure îţi va satisface setea de necunscut. Pădurea se află pe unul din dealurile din jurul oraşului şi a devenit un loc care intrigă încă de acum 80 ani, când, au fost semnalate mai multe întâmplări stranii, apariţii în fotografii, iar vizitatorii experimentau o stare de angoasă, anxietate şi senzaţia că cineva este cu ochii pe ei. Echipamentele electronice sunt şi ele afectate de această zonă – bateriile se descarcă anormal de repede, GPS-ul nu mai funcţionează corespunzător, iar unele aparate nu se deschid.

7. Lacul Tarniţa

Dacă tot ai ajuns în Cluj şi ai venit cu maşina, nu trebuie să ratezi lacul Tarniţa, situat cam la 30 km de oraş. Lacul este considerat unul dintre cele mai frumoase din judeţ, iar priveliştea îţi taie efectiv respiraţia. Pe timpul verii mai ales, îmrejurimile lacului sunt pline de amatori de sport care vin fie să facă baie în râu, fie pentru sporturi ceva mai extreme, precum skiul nautic. Lacul este înconjurat de dealuri şi de porţiuni verzi, iar priveliştea de sus te face să te simţi într-un peisaj exotic.

8. Piaţa Muzeului

Piața Muzeului este o zona cu o istorie veche găzduind clădiri cu arhitectură gotică și barocă, Biserica Franciscană, Obeliscul Carolina. Tot din categoria de bijuterii arhitecturale face parte şi Casa Matia Corvin, celebră, deoarece aici s-a născut regele Maria Corvin. Clădirea surprinde tranziția de la stilul gotic la cel renascentist. O clădire gotică reprezentativă este Biserica Reformată, o clădire impresionantă, celebră în zona Transilvaniei. Construcția acesteia a început în secolul al XIV-lea sub îndrumarea călugărilor franciscani minoriți și cu susținerea regelui de atunci, Matia Corvin. O inscripție în latină de pe impunătoarea clădire care se traduce prin ,,cine nu cântă în cor, stă că boul în târg” ne face să zâmbim și să ne gândim la umorului transilvănenilor de odinioară, deoarece inscripția datează din 1577.

9. Treci şi pe la Regele Berii din România

Cluj este cunoscut şi ca fiind emblemă a berii fiindcă aici se află vestita Fabrică de Bere Ursus, construită în secolul XIX-lea. Îți recomandăm să încerci berea Ursul nefiltrată, o bere cu un gust mai aparte, o specialitate locală pentru cunoscători şi nu numai. Şi, cum o bere merge cu o masă delicioasă, trebuie să știi că mâncarea vedetă a orașului este Varza a la Cluj, pe care o poţi degusta la Restaurantul Vărzărie.

10. Pătrunde în adâncurile Salinei Turda

Salina Turda este din ce în ce mai cunoscută de turiștii din România datorită faptului că a trecut prin modernizări și investiții importante. Salina Turda este cunoscută ca fiind cel mai spectaculos  subteran natural din lume, modelat de oameni. Salina este ideală pentru o ieșire în familie și se află în apropierea Clujului, la 35 km distanță. Dacă vrei să-ţi iei doza de energie, atunci recomandarea noastră e să cobori cele 13 etaje până în subteran.

11. Teatru, operă sau film

Cum Clujul e în continuă mişcare şi e motivul pentru care oamenii vin de la depărtare pentru evenimente, ar trebui să încerci un spectacol de teatru, un concert la Opera Naţională Română sau un film la cinema. Avantajul este că ai numeroase opţiuni la dispoziţie.

12. Shopping în Cluj? De ce nu?

Dacă eşți pasionat de shopping şi de căutări de comori, sigur ţi-ar plăcea să dai o raită la piaţa de vechituri a Clujului, Oser. În fiecare sâmbătă, negustori şi comercianţi își înșiră marfa pe tarabele de-aici, sau chiar pe jos, în stilul clasic, de demult. Cu puţin noroc, poţi găsi adevărate comori la preţuri de nimic. Alte locuri unde poţi face shopping sunt: Vivo, Iulius Mall Cluj Platinia Shopping Center.

13. Activităţi în aer liber şi de relaxare

Someșul este uimitor în orice anotimp, dar vara ai posibilitatea să explorezi și mai mult pentru că la Someș Delivery, sunt diverse ambarcațiuni, bărci, hidrobiciclete sau canoe pe care poți să le încerci. Tot pentru cei cărora le place sportul este Adrenalin Park Cluj, cel mai mare parc de aventură din zona Transilvaniei. Parcul de aventură este dedicat tuturor vârstelor, având trasee pentru toate nivelurile şi pentru toate gusturile. Clujul e orașul tuturor posibilităților, aşa că, dacă te-ai gândit vreodată că vrei să zbori cu balonul cald, află că în Cluj e posibil. Te poți înălta într-o călătorie spre nori, pornind din Wonderland Cluj Resort. Zborul cu balonul e o adevărată experiență, ceva de făcut într-o viață, iar un astfel de moment merită sărbătorit cu un pahar de șampanie. Preţul unei astfel de experiențe începe de la 45 lei şi poate ajunge la câteva sute de euro. Tot la Wonderland, te poți deconecta de la stresul zilnic, alegând o zi la SPA, un masaj sau o saună în stil finlandez.

14. Vezi cum arată oraşul de pe Cetăţuie

Cetăţuia e deja un simbol al Clujului şi e musai de bifat dacă ai ajuns aici. Cele 200 de trepte care trebuie urcate merită din plin pentru că panorama asupra oraşului e cu totul şi cu totul specială. Seara, mai ales, Cetăţuia e un loc idilic, un loc perfect pentur o plimbare de seară, un picnic sau o şedinţă foto.

Share:

Articole Asemănătoare

[trustindex no-registration=tripadvisor]

Acceptăm
tichete de vacanță

Edenred, Sodexo, PLuxee, Up